Do hrnce s osolenou vodou vložte kuřecí skelety, prsa a vařte na 95 °C cca 20 minut.
Přeceďte přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, maso rychle opláchněte pod tekoucí vodou a vložte do vývaru.
Vývar tak již bude naprosto čistý a nevyžaduje už pozornosti.
Přidejte cibuli a mrkev rozkrojenou na čtvrtky, rajče, pepř celý, nové koření, stonky celeru a cibulky a v trošce vývaru rozpuštěný bujon. Pak nechte vařit na mírném stupni ideálně až 10 hodin.
Hodinu před vypnutím uvaříme knedlíčky:
V menší misce vidličkou ušlehejte vejce s krupičkou, práškem do pečiva a solí.
Hustota by měla být jak na halušky nebo nočky (ne tekoucí a ani moc hustá).
Když mají tu správnou konzistenci, přidejte pažitku, zamíchejte a malou lžičkou tvarujte knedlíčky, které po částech zavaříte do vroucí osolené vody.
Až hotové vyplavou, nechte je ještě asi minutu ve vodě a pak vyndejte. Aby se neslepily, přidejte máslo nebo kousek oleje.
Druhou mrkev nakrájejte na kolečka a povařte doměkka. Stejně tak si zvlášť uvařte ještě těstoviny, tzv. al dente.
Vývar opět přeceďte přes plátno a je-li nutné, dochuťte solí a pepřem.
Polévku servírujte ozdobenou čerstvou petrželkou a kuličkami červeného pepře.