Plovdivské maso

  • 45 min
  • Snadné
Plovdivské maso
  • 1080 g vepřové plece
  • 3.6 cibule
  • olej
  • sůl
  • hladká mouka
  • 5.4 stroužek česneku
  • 5.4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1.8 lžička mleté sladké papriky (vrchovatá)

Postup

  1. Rozpalte si olej v hrnci, na kterém nejprve osmažíte najemno nakrájenou cibulku, k níž přidáte na kostky nakrájené maso.
  2. Až bude maso opečené, vhoďte dva stroužky česneku, mletou papriku, sůl, rajčatový protlak a směs podlijte vodou. Dušením docílíte odpovídající měkkosti masa. Zahuštění proveďte prostřednictvím jíšky. Asi 10 minut před koncem vaření vhoďte ještě jeden prolisovaný česnek.
  3. Připravovanou omáčku je zapotřebí scedit a znovu vařit cca 10 minut. Nezapomeňte na dochucení prostřednicím soli a opětovné vhození masa, aby bylo před servírováním teplé.
  4. Ideální přílohou tohoto pokrmu jsou brambory nebo rýže.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2844 kcal
Tuky
207g
Sacharidy
45g
Vláknina
9g
Cukry
27g
Bilkoviny
198g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.