Připravte si maso den dopředu. Pořádně ho očistěte, zbavte nežádoucích blan a prošpikujte uzenou slaninou. Smíchejte koření na divočinu s máslem a důkladně jím maso potřete. Potom ho uložte do druhého dne do lednice.
Alespoň dvě hodiny před vařením vyndejte maso z lednice. Hodit se vám bude ještě uzená slanina pokrájená na kostičky, kterou opražíte a maso opečete z obou stran. Následně přidáte najemno nakrájenou cibuli, použijete koření, na kostičky nakrájenou zeleninu a horkou vodu. Tohle všechno pořádně zamíchejte.
Předehřejte si troubu na 200 °C a dejte maso péct na cca 2,5 až 3 hodiny. Před koncem stáhněte teplotu v troubě na 180 °C a věnujte pozornost případnému podlévání.
Až maso změkne, vyjměte ho a dejte do tepla. Vyjměte i celý pepř, nové koření a bobkový list. Zbytek výpeku rozmixujte. Do něj pak nalejte směs hladké mouky, vína, šípkového džemu a mletého bílého pepře. Pokud chcete upravit hustotu omáčky, použijte smetanu. Po přidání všech ingrediencí vše ještě chvíli vařte.
Srnčí hřbet je dobrý s karlovarským knedlíkem, popřípadě zvolíte přílohu dle vlastní chuti.