První fáze přípravy pokrmu začíná nakrájením celeru na kostičky o velikosti 1 cm. Ten vhoďte do hrnce s vroucí vodou. V této vodě by měl celer odstát asi 10 minut, než ho důkladně slijete.
V následující fázi se pusťte do zpracování slaniny, kterou nakrájíte na malé kostičky a opečete na pánvi. Jen co se na pánvi objeví tuk ze slaniny, přisypte odstátý celer a restujte maximálně 5 minut.
K dokončení pokrmu budete potřebovat ještě světlou jíšku. Tu si připravíte z másla a mouky. Stačí obě ingredience chvíli míchat. Do jíšky nalijte víno, vývar a povařte. Výsledkem bude hustší konzistence.
Nakonec smíchejte všechno dohromady, tzn. vinný bešamel, celer, ale také jemně nastrouhanou citrónovou kůru, citronovou šťávu, sůl a pepř. V okamžiku, kdy vše zhoustne, můžete podávat posypané parmezánem.