Vytvořte těsto domácí pekárny, do které vložíte hladkou mouku, sůl, máslo, vejce, vlažné mléko a dáte režim Těsto.
Mezitím si připravte náplň v podobě mozzarelly smíchané s balkánským sýrem. Obojí na kostičky nakrájejte a promíchejte.
Odpočaté těsto z domácí pekárny vyjměte, rozválejte na dva díly a vytahejte z nich placku. Do každé dejte stejnou část náplně a uzavřete, jako buchtu. Obraťte švem dolů a začněte tvarovat kulaté placky, avšak opatrně na protržení a vypadnutí sýrů.
Vytvořené kulaté a zploštělé bochánky dejte na plech s pečícím papírem a potřete vejcem.
Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte 20 minut, dokud se nedomůžete zlatavé krusty. Na horké chačapuri je vhodné dát kousek másla a po jeho vsáknutí se můžete pustit do servírování.