Nejprve smíchejte droždí a mlékem, které se v něm bude rozpouštět asi 15 minut. Teprve pak přidejte cukr, sůl a 140 g mouky. Z této směsi vytvořte nelepivé těsto, což můžete ovlivnit přisypáním další mouky. Těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 90 minut.
Nakynuté těsto rozválejte, zabalte do pergamenového papíru a vložte do lednice na 15 minut.
Mezitím si připravte další pergamenový papír a rozválejte mezi něj máslo. Vytvořte obdélníky 15 x 10 cm a dejte chvíli stranou.
Odstáté těsto vyndejte, opět rozválejte a utvořte obdélníky 30 x 20 cm. Do jejich středu dejte máslo, zabalte třetinu těsta a položte další máslo a dobalte zbytek těsta přitlačením okrajů. Otočte těsto kratší stranou k sobě a bez toho, aniž by vám vyteklo máslo opět válejte obdélník 30 x 20 cm, který složíte stejným způsobem. Takto nachystané těsto dejte do lednice na 30 minut. Celý proces dvakrát opakujte a poté nechte těsto v lednici až 2 hodiny.
Takto přichystané těsto potom vyválejte v tloušťce cca 3-4 mm, vytvořte trojúhelníky s rozměry 10 x 15 cm. Kratší část tvoří základnu, od níž rolujeme směrem ke špičce. Vytvořený croissant dáte na plech s pečícím papírem kynout asi 1,5 hodiny.
Předehřejte si troubu na 240 °C, pečte 2 minuty, po kterých teplotu stáhnete o padesát stupňů a dopékáte 10 minut, dokud nemají croissanty zlatavou kůrku.