Jókaiho fazolová polévka

  • 1 h 15 min
  • Náročné
Jókaiho fazolová polévka
  • 200 g červených fazolí
  • 600 g uzeného vepřového kolena s kostí
  • 3 ks maďarské pikantní klobásy
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g kořenové petržele
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks malá cibule
  • 3 lžíce sádla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 stroužek česneku
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 2.5 l nesoleného masového vývaru (vody)
  • pepř
  • sůl
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • Zakysaná smetana
  • nasekaná petrželka

Postup

  1. S přípravou polévky začněte den předem, a to namočením fazolí ve vodě.
  2. Druhý den fazole slijte a přidejte k nim celou klobásu, nenakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, uzené koleno s kostí a kůží. Tohle všechno zalijte vývarem a na mírném ohni vařte do té doby, dokud nejsou fazole dostatečně měkké.
  3. Mezitím si připravte těstoviny, které vypracujete spojením vajec a mouky. Dobře promíchané a pružné těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu zchladit.
  4. Až změknou fazole, vyjměte kořenovou zeleninu, klobásu a maso. To natrhejte na kousky a klobásu pokrájejte na kolečka. Zeleninu už neupotřebíte. Takto zpracované maso a klobásu vhoďte nazpět do polévky.
  5. Pusťte se to vytváření jíšky. Na sádle osmahněte najemno nakrájenou cibuli, ke které dáte hladkou mouku, mletou papriku a utřený česnek se solí.
  6. Jíšku vmíchejte do polévky a zároveň trochu dosolte.
  7. Nyní přichází na přetřes použití zchlazeného těsta, které trochu poválíte, uděláte kousky o průměru 0,5 cm a vhodíte je do vařící se polévky. Jen co těstovina v polévce změkne, můžete ji servírovat.
  8. Do polévky na talíři dejte nasekanou petrželku, popřípadě lžíci zakysané smetany.

Nutriční hodnoty

Kalorie
1693 kcal
Tuky
69g
Sacharidy
225g
Vláknina
4g
Cukry
6g
Bilkoviny
40g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.