Kapustičkový pekáček se slaninou a vejci

  • 15 min
  • Snadné
Kapustičkový pekáček se slaninou a vejci
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 100 g slaniny
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

Postup

  1. Připravte si suroviny na pečení. Slaninu nakrájejte na kostičky. Kapustu zbavte listů a středové tvrdé části. Pro pečení jsou vhodné menší kapustičky, takže větší kousky překrojte, respektive více rozkrájejte.
  2. Začněte přípravou slaniny, kterou orestujete na pánvi. Až pustí trochu tuku, přidejte kapustičky. Výsledkem by měla být jejich zlatavá barva.
  3. Během restování se můžete pustit do chystání lahodné směsi. Tu tvoří med, ocet, chilli vločky, stroužek česneku a olej. Tohle všechno smíchejte a přidejte do restovaných kapustiček.
  4. Předehřejte si troubu na 190 °C a vše potřebné přendejte do zapékací misky. Přesypte kapustičky, osolte, opepřete a do dvou vytvořených důlků vyklepněte vajíčka. Zapečené kapustičky vyndávejte ještě dříve, než bude tuhý žloutek. Délka pečení bude asi 7 minut.
  5. Zapečené kapustičky na talíři ozdobte pažitkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie
1357 kcal
Tuky
120g
Sacharidy
27g
Vláknina
2g
Cukry
20g
Bilkoviny
41g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.