Připravte si suroviny na pečení. Slaninu nakrájejte na kostičky. Kapustu zbavte listů a středové tvrdé části. Pro pečení jsou vhodné menší kapustičky, takže větší kousky překrojte, respektive více rozkrájejte.
Začněte přípravou slaniny, kterou orestujete na pánvi. Až pustí trochu tuku, přidejte kapustičky. Výsledkem by měla být jejich zlatavá barva.
Během restování se můžete pustit do chystání lahodné směsi. Tu tvoří med, ocet, chilli vločky, stroužek česneku a olej. Tohle všechno smíchejte a přidejte do restovaných kapustiček.
Předehřejte si troubu na 190 °C a vše potřebné přendejte do zapékací misky. Přesypte kapustičky, osolte, opepřete a do dvou vytvořených důlků vyklepněte vajíčka. Zapečené kapustičky vyndávejte ještě dříve, než bude tuhý žloutek. Délka pečení bude asi 7 minut.