křemenáči (použil jsem z mrazáku upravené v sádle)
mletý pepř
brambory
česnek
máslo
slunečnicový olej
mléko
hlíva ústřičná
Postup
Očistěte maso, které nezapomeňte odblanit a pořádně prošpikovat.
Potom ho na rozpáleném olej či sádle zatáhněte z obou stran. Přihoďte k němu půlkolečka najemno nakrájené cibule a vše osolte, opepřete a použijte trochu kmínu. Až bude mít cibule zlatavý povrch, je načase přilít horkou vodu a vše přendat do papiňáku.
Maso duste 1,5 hodiny. Ke konci vaření přihoďte ještě nakrájené houby a nechte alespoň 15 minut spojit všechny chutě.
Součástí receptu jsou také hlívové hranolky. Stačí osmažit zhruba centimetrové plátky hlívy dozlatova.
Připravte si také kaši z vařených brambor, do níž přidáte trochu mléka, másla a prolisovaného česneku. Vše potom servírujte dohromady na talíř.