Lahodný šťavnatý bůček: Předem vařený a pečený k dokonalosti

  • 2 h 50 min
  • Snadné
Lahodný šťavnatý bůček: Předem vařený a pečený k dokonalosti
  • 1 kg bůčku
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužek česneku
  • 10 kuličky celého pepře
  • 5 kuličky nového koření
  • 2 ks bobkové listy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hořčice
  • 1/2 lžíce sladké papriky
  • sůl
  • 1/2 lžíce sušeného česneku
  • mletý peř
  • 1/2 lžíce pálivé papriky

Postup

  1. Připravte si hrnec s vroucí vodou, do kterého vložíte očištěné maso a koření. Při teplotě cca 90 °C vařte 2,5 hodiny. Až maso změkne, nechte ho ve vývaru ještě 30 minut odstát.
  2. Mezitím si smíchejte všechny ingredience nachystané na potírání masa. Vyndejte maso, nařízněte kůži a pořádně vetřete směs. Přendejte maso do pekáčku a podlijte ho vývarem.
  3. Předehřejte si troubu na 220 °C a maso pečte 35-40 minut. Nezapomeňte na potírání zbylou marinádou. Kůrka masa by měla být zlatavá a křupavá.
  4. Až bude maso upečené, vyndejte ho, zabalte do alobalu a nechte odpočinout 15 minut. Teprve poté bůček nakrájejte a servírujte třeba s chlebem nebo knedlíkem a zelím.

Nutriční hodnoty

Kalorie
5030 kcal
Tuky
370g
Sacharidy
255g
Vláknina
10g
Cukry
20g
Bilkoviny
165g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.