1 menší tuřín (nebo menší kedlubna nebo asi 10 cm bílé ředkve)
sůl, pepř
2 pl worcesterové omáčky
1 kl sušeného česneku
3 pl oleje na smažení
mouka na podsypání
mléka na potření
Postup
Začněte přípravou těsta, které vznikne smícháním žloutku, soli, másla, mouky a sádla. Tuto směs zalijte studenou vodou a propracujte se k těstu, které nechte odstát v lednici po dobu 3 hodin.
V průběhu této doby pracujte na mase. Najemno nakrájejte cibulku, kterou osmažíte na oleji, přidáte maso a po jeho zatažení ještě další ingredience, jakými jsou worcester, česnek, sůl a pepř. Až se vypaří voda, dejte maso vychladnout. Tuto směs smíchejte s nakrájenými bramborami a tuřínem na kostky.
Nachystané těsto rozdělte na pět částí a udělejte placky půl centimetru vysoké. Použijte libovolný nástroj, s pomocí něhož utvoříte v placce kolečko s průměrem 20 cm.
Smíchejte mléko s našlehaným bílkem a potřete okraje placky, naplňte je masovou směsí, přehněte na půlku a okraje zmáčkněte.
Předehřejte si troubu na 180 °C, položte pečící papír na plech, vykládejte taštičky, pomažte je bílkem smíchaným s mlékem a pečte asi 35 minut. Jejich povrch by měl být zlatavý.