Losos s krémovou hollandaise omáčkou

  • 30 min
  • Snadné
Losos s krémovou hollandaise omáčkou
  • 12 porce lososa
  • 24 ks žloutky
  • sůl a pepř
  • 720 g rozpuštěného másla
  • 12 lžíce bílého vína
  • olej a máslo
  • sůl a pepř
  • šťáva z půlky citronu

Postup

  1. Samotná příprava lososa je velice snadná. Osolte ho, opepřete a pusťte se do pečení ideálně na másle. Nejprve ho pečte kůží dolů.
  2. Ani při chystání omáčky se moc nezapotíte. Základem je horká lázeň, nad níž rozšlehejte žloutky se solí, citronovou šťávou, pepřem a vínem. Až vám vznikne hustá pěna, sundejte misku z horké lázně a začněte do ní za stálého míchání vlévat rozpuštěné máslo.
  3. Lososa servírujte zalitého omáčkou, jejíž součástí mohou být také bylinky.

Nutriční hodnoty

Kalorie
18240 kcal
Tuky
1728g
Sacharidy
60g
Vláknina
0g
Cukry
24g
Bilkoviny
600g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.