Maďarský vepřový perkelt

  • 50 min
  • Snadné
Maďarský vepřový perkelt
  • 500 g vepřového plecka
  • 2 lžíce tuku
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužek česneku
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 140 g zakysané smetany
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • vývar (nebo 1 kostka bujónu)
  • 3 lžíce mouky
  • chilli (nebo pálivá paprika)
  • pepř mletý
  • kmín mletý
  • voda

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte vepřové maso na kostky. Potom najemno pokrájejte cibuli.
  2. Začněte osmahnutím cibulky na oleji, k níž po chvíli přidáte vepřové maso. Zatáhněte ho a vložte ostatní ingredience, jakými jsou chilli, pálivá paprika, pepř, paprika a mletý kmín. Všechno restujte během průběžného míchání po dobu asi 5 minut. Teprve pak podlijte vodou a dejte dusit do tlakového hrnce na 20 minut.
  3. V okamžiku, kdy maso změkne, přilijte protlak, vhoďte bujón, a ještě podlijte vodou. Poslední přísadou bude smetana s mokou, která funguje jako zahušťovadlo. Vynikajícím dochucovadlem je česnek.
  4. Perkelt ještě chvíli povařte, ať se promísí chutě a servírujte ho ideálně s noky.

Nutriční hodnoty

Kalorie
754 kcal
Tuky
28g
Sacharidy
94g
Vláknina
21g
Cukry
52g
Bilkoviny
26g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.