Nesmažené vietnamské závitky

  • 30 min
  • Snadné
Nesmažené vietnamské závitky

Závitky

  • rýžový papír
  • 6 hrst rýžové nudle (pho)
  • 3 ks salátová okurka
  • 6 hrst mungo klíčky
  • 3 ks mrkev
  • 3 ks avokádo
  • 6 hrst koriandr
  • 6 hrst klasnatka
  • 6 hrst perila
  • salátové listy

Arašídová omáčka

  • 12 lžíce arašídové máslo
  • 6 lžíce třtinový cukr
  • sójová omáčka
  • Limetková šťáva
  • 6 stroužek česnek (nasekaný najemno)
  • 3 ks červená chilli paprička
  • 300 ml kokosové mléko

Postup

  1. První, co byste měli udělat je uvařit si rýži podle návodu na obalu.
  2. Zároveň si najemno nakrájejte koriandr, klasnatku a perilu. Potřebovat budete také plátky avokáda, julienne nudličky z mrkve a okurky.
  3. V další fázi namočte rýžový papír, do něhož vložíte listy salátu a připravené ingredience. Je to avokádo, mungo klíčky, nudle, mrkev, okurka a najemno nakrájené bylinky. Rýžový papír pak utáhněte a srolujte.
  4. Nesmažené závitky už máte hotové, teď si ještě nachystat omáčku. Všechny suroviny nezbytné pro vytvoření arašídové omáčky smíchejte a na mírném ohni redukujte asi 5 minut. Do té doby, než vám vznikne krémová konzistence směsi. V ní si pak budete namáček závitky.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2760 kcal
Tuky
186g
Sacharidy
204g
Vláknina
48g
Cukry
66g
Bilkoviny
54g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.