Začněte přípravou všeho potřebného. Je to forma na biskupský chlebíček a předehřátá trouba na 180 °C.
Nejprve si ve vodě spařte rozinky. Pak si nachystejte základ ve formě nastrouhaného perníku, čokolády a nahrubo nakrájených fíků, datlí a ořechů. Důkladným zamícháním všeho dohromady vznikne těsto. Ještě, než ho vložíte do formy, vytřete ji máslem a lehce vysypte moukou. Délka pečení nepřesáhne 30 minut. Potom ho stačí jen vyklopit rovným dnem na tác.
Chlebíček si samozřejmě zaslouží i sladkou tečku na závěr v podobě polevy. V tomto směru se vám nabízí hned několik možností. Například smíchejte smetanu s nalámanou čokoládou nad plamenem, díky čemuž dojde k roztečení a provázání obou ingrediencí.
Alternativou je samotná rozteklá čokoláda. Popřípadě si dáte trochu více práce a svaříte cukr s vodou. Při hustší konzistenci přimícháte ještě kousek másla a čokolády.