Nejprve si nachystejte marinádu na kuřecí prsa. Ta vznikne promícháním olivového oleje, připraveného koření, sójové omáčky, česneku, citronové šťávy, protlaku a javorového sirupu.
V takto nachystané marinádě obalte maso, které následně vložíte na pečící papír do předehřáté trouby na 220 °C. Maso byste při této teplotě neměli péct déle, jak 5 minut. Následně teplotu snižte o třicet stupňů a dopékejte dalších 20 minut.
Připravit si musíte také hráškovou kaši. Na začátku důkladně povařte hrášek ve vodě. Uvařený hrášek sceďte a smíchejte s několika ostatními ingrediencemi a vše ve výsledku rozmixujte. Do hráškové kaše přijde oregano, nakrájený česnek, zakysaná smetana a trocha soli a pepře.
Servírování je velice jednoduché. Dejte na talíř opečené maso, polijte ho výpekem, který vznikl a přidejte hráškovou kaši. Kulinářské oko můžete potěšit třeba čerstvými bylinkami navrch.