Na počátku všeho si zajistěte foremnost zelných listů. To provedete tak, že je spaříte vařící vodou.
Potom budete potřebovat masovou směs, která vznikne z mletého masa, do něhož zamícháte libeček, sůl, vajíčko, pepř a půlku najemno nakrájené a osmažené cibulky zahuštěné strouhankou na oleji. Ze směsi následně vytvoříte válečky.
Ty budete vodorovně pokládat na zelné listy, které zabalíte tak, že dovnitř zasunete zbytek zelí bez tvrdého košťálu.
Takto nachystané závitky je zapotřebí opéct, ideálně zprudka na oleji a následně zalít vínem, vývarem a rajčatovým protlakem. Po chvíli dušení přidejte nadrobno nakrájené kousky zelí a rajčat. Vše si přendejte do zapékací nádoby a navrch dejte smaženou slaninu.
Pečení v troubě bude probíhat nejprve s pokličkou, poté ji můžete sundat. Během pečení lze konzistenci omáčky redukovat hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Pokud máte rádi ostré, přidejte chilli.
Závitky servírujte s omáčkou a třeba s knedlíkem nebo rýží připravenou podle návodu na obalu.