Slovenská kapustnica

  • 40 min
  • Snadné
Slovenská kapustnica
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks klobásy (libovější)
  • 5 hrstí hrstí sušených hub
  • 1 balení velký rajský protlak
  • 1 ks velká cibule
  • mleté sladké papriky
  • 1 sklenice 31-33% smetany
  • kmín
  • 3 ks bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 ks masoxu
  • pepř
  • sůl
  • 2 l vody
  • polohrubá mouka + voda na zahuštění (není nutné)

Postup

  1. Vezměte k ruce papiňák, do něhož vhodíte všechny ingredience kromě smetany a klobásy. Cibuli nedávejte celou, ale nakrájenou na kostičky. Tohle všechno duste alespoň 30 minut.
  2. Mezi tím si nakrájejte klobásu na kolečka a před koncem vaření ji vhoďte do polévky a za stálého míchání postupně přilévejte smetanu. Kdyby se vám polévka zdála moc řídká, zahustěte ji trochou mouky.
  3. Jako dochucovadlo použijte pouze sůl a pepř.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2339 kcal
Tuky
85g
Sacharidy
340g
Vláknina
5g
Cukry
16g
Bilkoviny
50g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.