Staročeský kroupový kuba

  • 1 h 30 min
  • Snadné
Staročeský kroupový kuba
  • 300 g kroupy
  • 100 g sušené houby
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce máslo (nebo sádlo)
  • 1/2 lžíce drcený kmín
  • 1/2 lžíce majoránka (sušená)
  • 3 stroužek česnek
  • máslo (na vymazání formy)
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup

  1. Příprava kroupového kuby začíná ve své podstatě den předem. Večer byste si totiž měli namočit houby a kroupy do vody.
  2. Vaření krup se věnujte až druhý den, kdy je slijete, propláchnete, trochu osolíte a budete vařit přibližně 40 minut. Po asi 15 minutách vaření můžete přidat ještě slité houby.
  3. K vytvoření lahodného receptu budete potřebovat na rozpuštěném másle dozlatova opečenou cibulku nakrájenou najemno. Do ní dejte kmín a restujte ještě 30 vteřin.
  4. K orestované cibulce přidejte slité vařené kroupy doměkka včetně hub. Pokračujte v restování ještě 6 minut a začněte s dochucováním. Použijte majoránku, sůl, pepř, a nakonec prolisovaný česnek. Když vše zamícháte, nechte ještě dalších 30 vteřin opékat.
  5. Potom celou směs vložte do zapékací formy vymazané máslem. Vkládejte do trouby předehřáté na 180 °C a nechte péct asi 15 minut.

Nutriční hodnoty

Kalorie
1055 kcal
Tuky
36g
Sacharidy
136g
Vláknina
29g
Cukry
10g
Bilkoviny
39g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.