Připravte si jednotlivé suroviny – zázvor nastrouhejte, papriku nakrájejte na proužky, česnek rozdrťte a cibuli pokrájejte na kostičky.
Zpracujte syrové krevety, z nichž byste měli odstranit střívko a důkladně je omýt. Potom je na másle osmažte, dokud nebudou mít růžovou barvu. Nezapomeňte na sůl a pepř. Doba smažení je maximálně 3 minuty z každé strany.
Dejte si vařit rýži podle návodu na obalu.
Pusťte se do osmahnutí cibule a po chvíli přidejte i česnek. Pak následuje přidání zázvoru a červené kari pasty, která ovlivní celkovou pálivost polévky. Všechno důkladně promíchejte, vlijte kokosové mléko a připravený zeleninový vývar.
Až polévka projde varem, na mírném plamenu ji vařte ještě 10 minut. Teprve až poté přidejte rýži, krevety a limetkovou šťávu. Polévka by měla postupně zhoustnout.