Do nakládání kuřecích stehen se pusťte den předem. Kuřecí stehna pořádně prošpikujte česnekem, okořeňte a osolte. Smíchejte bílé víno se šťávou z citrónu, nalejte směs na stehna a dejte do lednice.
Teprve až druhý den stehna vyndejte a začněte je restovat na oleji ze všech stran. Postupně přidejte i najemno nakrájenou cibulku a duste. Opět zalijte nálevem a použijte druhou polovinu bílého vína. Doba dušení bude cca 30 minut.
Do horké vody dejte rozinky, ořechy, plátky oloupaných jablek a přidejte vše ke stehnům. Duste dalších 20 minut.
V závěrečné fázi přihoďte pálivou papriku, lžičku medu a nechte ještě chvíli povařit.
Výsledkem bude medové kuře se sladkou a trochu štiplavou omáčkou, k níž si můžete dát například vařené nudle.