Vejce Benedikt

  • 30 min
  • Rychlé
  • Od 2 let
Vejce Benedikt
  • 1 ks vejce
  • 2 plátky šunky
  • 1 houska
  • holandská omáčka
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Rozpulte housku a nasucho ji opečte na pánvi na řezné ploše.
  2. V hrnci přiveďte dostatečné množství vody k varu, osolte ji, přilijte ocet a mírně ztlumte teplotu, aby voda jen lehce probublávala.
  3. Vejce vyklepněte do naběračky a pomalu ho nechte sklouznout do vody. Bílkem se snažte obalit žloutek.
  4. Jakmile bílek zpevní, což trvá 2–3 minuty, vejce vyjměte děrovanou naběračkou a nechte ho okapat.
  5. Housku obložte plátky šunky, přelijte holandskou omáčkou a položte na ni ztracené vejce. Osolte, opepřete a přiklopte horní částí housky.
  6. Nakonec celý sendvič osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Nutriční hodnoty

Kalorie
225 kcal
Tuky
16g
Sacharidy
2g
Vláknina
0g
Cukry
0g
Bilkoviny
19g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.