Zapečený květák

  • 45 min
  • Snadné
  • Od 2 let
Zapečený květák
  • půl hlávky květáku
  • stejné množství brambor
  • 300 g tvrdého sýra
  • kmín
  • bílý jogurt
  • 12 ks vejce
  • sůl
  • bylinky dle chuti

Postup

  1. Začít byste měli přípravou zeleniny. Tu je zapotřebí důkladně omýt. Květák rozdělte na menší části. Brambory očistěte a nakrájejte na malé kostky. Obojí pak vhodně do lehce osolené vody a vařte, dokud nebudou obě suroviny měkké.
  2. Ještě před zapékáním je třeba vytvořit směs. K té potřebujete vajíčka, jogurt, bylinky a nastrouhaný sýr. Tohle všechno důkladně promíchejte.
  3. Po uvaření zeleninu přeceďte a trochu rozšťouchejte, ať se dětem lépe jí. Přendejte ji do zapékací mísy a přelijte směsí, kterou do zeleniny vmícháte.
  4. Předehřejte si troubu a pečte, dokud nebude mít pokrm na povrchu zlatavou krustu.

Nutriční hodnoty

Kalorie
4200 kcal
Tuky
273g
Sacharidy
108g
Vláknina
3g
Cukry
78g
Bilkoviny
327g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.