1 lžíce mleté papriky (mohou být 2 lžíce sladké papriky)
1 lžička podravky
1 lžička prášku do pečiva
olivový olej
strouhanka (já dala)
pažitka
pepř
sůl
Postup
Začněte přípravou masa, které by mělo být co nejvíce namleté. Smíchejte ho s mletou paprikou, nastrouhanými bramborami, práškem do pečiva, podravkou, pepřem, solí a se třemi lžícemi olivového oleje. Všechno důkladně promíchejte a nechte v lednici odležet 2 hodiny.
Až maso vyndáte, přidejte k němu ještě nasekanou pažitku, česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Z vytvořené směsi začněte tvořit menší oválné placky. Ty lze podle chuti obalit ve strouhánce.
Oválné placičky smažte na oleji. Nejprve zprudka a pak pozvolna, aby bylo maso dostatečně propečené i uprostřed. Servírovat je můžete například s bramborami a zeleninou.