Začít byste měli přípravou hovězího masa, které se bude péct několik hodin. Důkladně do něj vmasírujte sůl a na oleji ho zprudka opečte ze všech stran.
Předehřejte si troubu na 180 °C. Mezitím na pekáček dejte česnek, pokrájenou cibuli, na ní položte dohněda zatažené maso, posypte pepřem, bylinkami, podlijte 100 ml vody a dejte na 60 minut péct. Po této době snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte další 4,5 hodiny. Maso pravidelně kontrolujte, obracejte a v případě potřeby podlijte.
V průběhu pečení masa si v kastrůlku nachystejte omáčku. Na oleji lehce zatáhněte nadrobno nakrájenou cibulku a po chvíli přidejte i nasekaný česnek. Dále přilijte hořčici, rajčatovou passatu, ocet a worcester. Dochuťte javorovým sirupem, osolte a nezapomeňte na třtinový cukr, uzenou papriku, pepř a bobkový list. Tohle všechno důkladně promíchejte a vařte, dokud nebude mít omáčka tu správnou konzistenci.
Až se dopeče maso a bude dostatečně měkké, natrhejte ho vidličkami, popřípadě pokrájejte. Smíchejte ho s výpekem, omáčkou a můžete ho podávat. Skvěle se hodí v kombinaci s hranolky nebo jako náplň do burgeru.