0.2 menší tuřín (nebo menší kedlubna nebo asi 10 cm bílé ředkve)
sůl, pepř
0.4 pl worcesterové omáčky
0.2 kl sušeného česneku
0.6 pl oleje na smažení
mouka na podsypání
mléka na potření
Postup
Začněte přípravou těsta, které vznikne smícháním žloutku, soli, másla, mouky a sádla. Tuto směs zalijte studenou vodou a propracujte se k těstu, které nechte odstát v lednici po dobu 3 hodin.
V průběhu této doby pracujte na mase. Najemno nakrájejte cibulku, kterou osmažíte na oleji, přidáte maso a po jeho zatažení ještě další ingredience, jakými jsou worcester, česnek, sůl a pepř. Až se vypaří voda, dejte maso vychladnout. Tuto směs smíchejte s nakrájenými bramborami a tuřínem na kostky.
Nachystané těsto rozdělte na pět částí a udělejte placky půl centimetru vysoké. Použijte libovolný nástroj, s pomocí něhož utvoříte v placce kolečko s průměrem 20 cm.
Smíchejte mléko s našlehaným bílkem a potřete okraje placky, naplňte je masovou směsí, přehněte na půlku a okraje zmáčkněte.
Předehřejte si troubu na 180 °C, položte pečící papír na plech, vykládejte taštičky, pomažte je bílkem smíchaným s mlékem a pečte asi 35 minut. Jejich povrch by měl být zlatavý.