Dýňová pikantní polévka

  • 45 min
  • Snadné
Dýňová pikantní polévka
  • 800 g dýně (dužina, bez semínek, na kostičky)
  • 2 lžíce máslo
  • 1 ks cibule (najemno)
  • 2 stroužek česnek (najemno)
  • 1 ks mrkev (nahrubo nastrouhaná)
  • 1 lžíce kari koření (či méně)
  • 1 lžička třtinový cukr
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 220 ml Smetana ke šlehání
  • sůl (na dochucení)
  • pepř (čerstvě mletý)
  • 1 hrst dýňová semínka (opražená)
  • 1 ks chilli paprička (čerstvá, najemno)
  • 2 lžíce dýňový olej (na zakápání)

Postup

  1. Pro přípravu dýňové polévky si vezměte k ruce hrnec se silnějším dnem. Do něj vhoďte trochu másla, na kterém zpěníte cibulku a česnek.
  2. Teprve poté přihoďte dýni, kterou budete vařit přibližně 5 minut. Následuje mrkev v kombinaci s kari kořením a cukrem. Tohle všechno je zapotřebí zalít vývarem. Délka vaření koresponduje se změknutím zeleniny, takže cca 15 minut. Posledními ingrediencemi jsou smetana a dochucení za pomoci soli a pepře.
  3. Jen co chystaná směs projde varem, je možné oheň stáhnout a za pomoci tyčového mixéru z ní vytvořit polévku.
  4. V rámci servírování lze doporučit zakápnutí dýňovým olejem, ale také ozdobu ve formě opražených dýňových semínek.

Nutriční hodnoty

Kalorie
1464 kcal
Tuky
93g
Sacharidy
123g
Vláknina
28g
Cukry
34g
Bilkoviny
26g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.