Francouzské makronky

  • 1 h 15 min
  • Náročné
Francouzské makronky
  • 1600 g mandlové mouky
  • 1600 g moučkového cukru
  • 1600 g cukru krupice
  • 2000 g šlehačky
  • 1200 g bílků
  • přidá se cca 50 g pistáciové pasty
  • 2000 g bílé čokolády

Postup

  1. Začněte svařením cukrového sirupu s 50 ml vody. Zároveň si vedle smíchejte moučkový cukr s moukou.
  2. Potom ušlehejte bílky a za stálého míchání přilijte cukrový sirup. Vzniklý sníh by měl mít teplotu cca 50 °C, než k němu přisypete nachystanou mandlovou směs.
  3. Rozdělte si těsto do několika nádob a podle potřeby ho obarvěte potravinářským barvivem. Každé těsto zamíchejte a nechte odpočinout.
  4. Pak můžete s pomocí cukrářského sáčku tvořit makronky na plech s pečícím papírem.
  5. Předehřejte si troubu na 140 °C a pečte makronky 15 minut. Až vychladnou, naplňte je některou z připravených směsí, slepte dva díly k sobě a podávejte.

Nutriční hodnoty

Kalorie
11720 kcal
Tuky
680g
Sacharidy
1128g
Vláknina
8g
Cukry
1128g
Bilkoviny
288g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.