Gulášová polévka z mletého masa

  • 15 min
  • Rychlé
Gulášová polévka z mletého masa

Budete potřebovat

  • 4 lžíce sádla
  • 8 ks cibule
  • 1600 g hovězího mletého masa
  • 16 ks brambor
  • 12 stroužek česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 6 l hovězího vývaru
  • 4 lžička mletého kmínu
  • 4 lžíce paprik
  • 4 lžička majoránky
  • 4 lžička soli
  • 4 špetka pepře

Postup

  1. Pro přípravu lahodné gulášovky budete potřebovat hrnec, do kterého vhodíte trochu sádla. Právě na něm dozlatova orestujte kostičky cibule. Restování by vám nemělo zabrat více, jak 7 minut. Teprve poté přidejte do hrnce mleté maso.
  2. Základem je maso lehce ochutit, k čemuž využijete sůl, pepř a kmín. Maso dobře promíchejte a počkejte až pustí dostatek tuku, což se projeví hlasitějším zvukem při smažení.
  3. Potom následuje přidání rajčatového protlaku a prolisovaného česneku. Za stálého míchání přisypte trochu sladké papriky a mouky. Přilijte také vývar a doveďte polévka do varu. Přitom ji stále míchejte, ať se nepřichytí jednotlivé ingredience.
  4. Po chvíli snižte plamen a přidejte na kostičky nakrájené a oloupané brambory, které vařte dalších 15 minut. Poznávacím znamením jsou samozřejmě měkké brambory. V ten moment máte hotovo a můžete gulášovku podávat na talíř.

Nutriční hodnoty

Kalorie
7980 kcal
Tuky
324g
Sacharidy
760g
Vláknina
144g
Cukry
184g
Bilkoviny
464g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.