Pro přípravu lahodné gulášovky budete potřebovat hrnec, do kterého vhodíte trochu sádla. Právě na něm dozlatova orestujte kostičky cibule. Restování by vám nemělo zabrat více, jak 7 minut. Teprve poté přidejte do hrnce mleté maso.
Základem je maso lehce ochutit, k čemuž využijete sůl, pepř a kmín. Maso dobře promíchejte a počkejte až pustí dostatek tuku, což se projeví hlasitějším zvukem při smažení.
Potom následuje přidání rajčatového protlaku a prolisovaného česneku. Za stálého míchání přisypte trochu sladké papriky a mouky. Přilijte také vývar a doveďte polévka do varu. Přitom ji stále míchejte, ať se nepřichytí jednotlivé ingredience.
Po chvíli snižte plamen a přidejte na kostičky nakrájené a oloupané brambory, které vařte dalších 15 minut. Poznávacím znamením jsou samozřejmě měkké brambory. V ten moment máte hotovo a můžete gulášovku podávat na talíř.