Hovězí líčka s brusinkami

  • 4 h
  • Náročné
Hovězí líčka s brusinkami
  • 4500 g hovězí líčka
  • 1350 ml růžového Portského vína
  • 9 lžíce másla
  • 450 g slaniny
  • 9 lžička kuliček růžového pepře
  • olej
  • 9 lžička zavařených brusinek (nemusí být)
  • sůl
  • 9 špetka rozmarýnu
  • 18 lžíce demi-glace (hodně silného zredukovaného vývaru)
  • 9 lžíce mouky

Postup

  1. Vezměte si slaninu, kterou nakrájíte na kostičky a nechte ji na rozpálené pánvi opéct do zlatova. Potom k ní přidejte maso a prudce ho opečte na oleji. Další ingrediencí je portské víno, které nechte u masa trochu vyvařit.
  2. Obsah pánve potom vezměte a přendejte do pomalého hrnce, kam přihodíte pepř, snítku rozmarýnu, demi-glass, trochu brusinek a vše podlijete vodou. Délka vaření na program High je asi 5 hodin.
  3. Mezitím si připravte kuličky, které vytvarujete z mouky a másla. Ty před koncem vaření přihoďte do hrnce, čímž docílíte hustší konzistence omáčky. Následně je možné maso servírovat, třeba s těstovinami nebo bramborovou kaší.

Nutriční hodnoty

Kalorie
10836 kcal
Tuky
747g
Sacharidy
126g
Vláknina
9g
Cukry
0g
Bilkoviny
963g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
30 min
Zapečená rajčata po bulharsku
Rajčata Sýr Paprika
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.