Husí stehna s červeným zelím a knedlíkem

  • 45 min
  • Rychlé
Husí stehna s červeným zelím a knedlíkem

Husa

  • 4 ks husí stehna
  • 100 g cibule
  • 2 stroužek česnek
  • 1 svazek rozmarýn
  • 50 g hladká mouka
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Červené zelí

  • 400 g červené zelí (čerstvé)
  • 50 g cibule
  • 20 g uzená slanina
  • 1 ks celá skořice
  • 100 ml červené víno
  • 1 ks badyán
  • 1 ks jablka
  • 10 g vlašské ořechy
  • 20 g cukr krystal
  • 100 ml olej
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Karlovarský knedlík

  • 500 g toustový chléb
  • 400 ml mléko
  • 100 g máslo
  • 4 ks vejce
  • 15 g hladkolistá petržel
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř (čerstvě namletý)

Postup

  1. Tento pokrm začněte přípravou husích stehen, která se budou péct zhruba 2 hodiny při 150 °C. Během té doby si připravíte zelí a knedlíky. Husí stehna musí být očištěná, opepřená, osolená a okmínovaná. Do pekáčku dejte trochu vody, položte do něj stehna, a ještě přidejte ostatní ingredience v podání česneku, oloupané cibule a rozmarýnu.
  2. Vařit budete i červené zelí, které nejprve očistíte a nakrájíte na jemné plátky. Zelí se přidává k lehce orestované slanině a cibulce. Tohle všechno zalijte červeným vínem a doplňte ingredience pro doladění potřebných chutí. Je to cukr, sůl, badyán a skořice. Poslední dvě suroviny ze zelí po chvíli vyndejte a doplňte ještě nadrcené vlašské ořechy a malé kousky jablka. Celková doba vaření je asi 15 minut a hlavním dochucovadlem se vám stane sůl a cukr.
  3. Dále si přichystejte karlovarský knedlík. Potřebovat budete na kostičky nakrájený toustový chléb, který si opečete v troubě. Než vám vychladne, z bílků vyšleháte sníh. Pro vytvoření těsta smíchejte následující ingredience – opečený toust zalitý mlékem, listovou petržel nasekanou najemno, muškátový oříšek, vyšlehané bílky, žloutky, sůl, pepř a rozpuštěné máslo. Vytvořené knedlíky ve tvaru koulí pak vařte přibližně 25 minut.
  4. Posledním článkem zapadajícím do receptu pečených husích stehen s karlovarskými knedlíky je výpek. Ten po upečení stehen slijte, a to včetně česneku, rozmarýnu a cibule. K výpeku v samostatném rendlíku přidejte trochu mouky, svařte a sceďte. Tím vytvoříte poslední část pokrmu v podobě lahodného výpeku.

Nutriční hodnoty

Kalorie
6692 kcal
Tuky
412g
Sacharidy
484g
Vláknina
48g
Cukry
92g
Bilkoviny
236g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.