Krémová květáková polévka s pečeným česnekem

  • 45 min
  • Snadné
Krémová květáková polévka s pečeným česnekem

Na pečený česnek

  • 6 stroužek česneku
  • 6 lžíce olivového oleje

Na polévku

  • 3 ks květák
  • 1200 ml mléka
  • 1200 ml vody
  • 3 špetka muškátového oříšku
  • 3 lžička citronové šťávy
  • 3 lžička soli
  • 600 ml 30% smetany ke šlehání

K podávání

  • 3 ks rohlíku
  • 3 lžička másla
  • 3 svazek čerstvé pažitky

Postup

  1. Než se pustíte do zpracování květáku, předehřejte si troubu na 180 °C. Právě do ní totiž vložíte česnek. Tomu odřízněte hlavičku, pokapejte ho olivovým olejem a zabalte do alobalu. Nezapomeňte na špetku soli. Pečte maximálně 30 minut.
  2. Mezitím si připravte květák, který naporcujete na malé růžičky. Vařte ho ve vodě s mlékem a trochou soli do jeho změknutí. Poté přidejte upečený česnek a všechno důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. K dokončení polévky zbývá ještě přidání smetany, citronové šťávy a muškátového oříšku. Vše ještě chvíli povařte.
  3. Abyste si na květákové polévce v maximální míře pochutnali, přidejte do ní máslové krutonky a pro oko i nasekanou pažitku.

Nutriční hodnoty

Kalorie
3453 kcal
Tuky
300g
Sacharidy
117g
Vláknina
18g
Cukry
93g
Bilkoviny
69g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.