Základem jedné z nejoblíbenějších vietnamských polévek je kvalitní vývar. Začněte tedy s vařením kosti v dostatečném množství vody. Po prvním varu je třeba vše slít a začít vařit znovu ještě v kombinaci s oháňkou. Viditelným identifikátorem je tmavá pěna na hladině. Dokud je světlá, stále ji sbírejte a oheň neztlumujte.
Souběžně s tím si připravte na pánvi rozpůlenou cibuli, rozpůlený a naklepaný zázvor, včetně koření. Až bude cibule lehce tmavá, máte hotovo. Tuto směs pak vhoďte do vývaru společně se dvěma lžícemi soli.
Vývar musí být opravdu táhnutý, takže na staženém plamenu bude alespoň 5 hodin. Už by se neměla dělat žádná pěna a pokud ano, vždy ji seberete. Zároveň nezapomínejte dolévat vyvařenou vodu. Vaření masa je otázkou maximálně 3 hodin. Až se vývar dovaří, měli byste ho odstát a nechat vychladnout. V této fázi dochází také k dochucování za pomoci rybí máčky a soli.
Ještě, než se pustíte do servírování, nachystejte si všechny potřebné ingredience. Propláchněte bylinky a odlomte jim tvrdé stonky. Uvařené maso si nakrájejte na jemné plátky. Potřebovat budete i nakrájenou chilli papričku a citronové plátky.
Nezbytnou součástí vietnamské polévky jsou samozřejmě nudle. Ty na 1 hodinu namočte do vody a na 30 sekund dejte do horké vody. K tomu využijte ideálně sítko. Nudle pak krásně nabydou.
Čas servírování je největší zábavou. Nejprve dejte do misky uvařené nudle. Po nich rozprostřete maso a úplně nahoru dejte najemno nakrájenou jarní cibulku, koriandr a červenou cibuli. Připravenou směs následně lijte po stěně misky, díky čemuž zaručíte vizuální čerstvost celého pokrmu.