Pho bo polévka

  • 1 h
  • Náročné
Pho bo polévka
  • 18 ks hovězí morková kost (velká)
  • 3000 g hovězí oháňka (hovězí)
  • 480 g zázvor (čerstvý)
  • 6 špetka skořice
  • 6 ks cibule (větší, oloupaná, rozpůlená)
  • 30 ks badyán
  • 18 ks kardamom
  • 3000 g kližka (hovězí)
  • 3000 g hovězí maso (falešná svíčková či hovězí kýta nebo plec)
  • 24 porce nudle rýžové
  • 6 svazek koriandr čerstvý
  • 24 ks jarní cibulka
  • 12 ks cibule červená (na plátky)
  • 6 svazek bylinky (zelená perila (vietnamská máta))
  • 6 svazek koriandr čerstvý
  • 6 balení výhonky mungo
  • 18 ks chilli paprička (nakrájená nadrobno)
  • 6 ks citrón (nakrájený na klínky)

Postup

  1. Základem jedné z nejoblíbenějších vietnamských polévek je kvalitní vývar. Začněte tedy s vařením kosti v dostatečném množství vody. Po prvním varu je třeba vše slít a začít vařit znovu ještě v kombinaci s oháňkou. Viditelným identifikátorem je tmavá pěna na hladině. Dokud je světlá, stále ji sbírejte a oheň neztlumujte.
  2. Souběžně s tím si připravte na pánvi rozpůlenou cibuli, rozpůlený a naklepaný zázvor, včetně koření. Až bude cibule lehce tmavá, máte hotovo. Tuto směs pak vhoďte do vývaru společně se dvěma lžícemi soli.
  3. Vývar musí být opravdu táhnutý, takže na staženém plamenu bude alespoň 5 hodin. Už by se neměla dělat žádná pěna a pokud ano, vždy ji seberete. Zároveň nezapomínejte dolévat vyvařenou vodu. Vaření masa je otázkou maximálně 3 hodin. Až se vývar dovaří, měli byste ho odstát a nechat vychladnout. V této fázi dochází také k dochucování za pomoci rybí máčky a soli.
  4. Ještě, než se pustíte do servírování, nachystejte si všechny potřebné ingredience. Propláchněte bylinky a odlomte jim tvrdé stonky. Uvařené maso si nakrájejte na jemné plátky. Potřebovat budete i nakrájenou chilli papričku a citronové plátky.
  5. Nezbytnou součástí vietnamské polévky jsou samozřejmě nudle. Ty na 1 hodinu namočte do vody a na 30 sekund dejte do horké vody. K tomu využijte ideálně sítko. Nudle pak krásně nabydou.
  6. Čas servírování je největší zábavou. Nejprve dejte do misky uvařené nudle. Po nich rozprostřete maso a úplně nahoru dejte najemno nakrájenou jarní cibulku, koriandr a červenou cibuli. Připravenou směs následně lijte po stěně misky, díky čemuž zaručíte vizuální čerstvost celého pokrmu.

Nutriční hodnoty

Kalorie
43038 kcal
Tuky
1776g
Sacharidy
4218g
Vláknina
228g
Cukry
300g
Bilkoviny
2322g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.