Vaření začíná přípravou ingrediencí, které budete zpracovávat. Tzn., nakrájejte si mrkev na kostičky, cibuli nadrobno a nezapomeňte na prolisovaný česnek. Zároveň si propláchněte čočku.
Lepší volbou se stane vyšší hrnec, do něhož nalijte trochu oleje a rozpalte ho. Nejprve začněte restováním lehce osolené cibule. Pak přidejte mrkev a po krátké chvíli i česnek. Chybět nesmí ani špetka kari a důkladné promíchání.
Jen co mají ingredience zlatavou barvu, přilijte vodu, přidejte čočku a na mírnějším plamenu vařte asi 15 minut. Čočka by měla být měkká až rozpadající. Ještě, než provedete rozmixování uvařených surovin, nebojte se dochucení citronovou šťávou.
Servírování je závěrečnou fází vašeho vaření, při kterém by nemělo chybět něco zeleného navrchu, třeba koriandr a jiné bylinky.