Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

  • 1 h
  • Snadné
Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím
  • 800 g brambor
  • 2 ks vejce
  • 200 g hrubé mouky
  • sůl
  • 80 g dětské krupičky
  • 1 ks cibule
  • petrželka
  • sůl
  • 300 g mletého masa
  • mletý kmín
  • sádlo
  • pepř mletý
  • sádlo
  • 1 ks cibule
  • hladká mouka
  • brusinková marmeláda
  • sůl
  • 500 g kysaného červeného zelí
  • cukr
  • 1 špetka skořice
  • smažená cibulka na posypání

Postup

  1. Připravte si nejprve masovou směs do bramborových knedlíků. Osmahněte najemno nakrájenou cibuli a smíchejte ji s mletým masem a kořením.
  2. Potom se pusťte do tvorby těsta. Syrové brambory musí být nastrouhané najemno. Do těsta zakomponujte zbytek přichystaných ingrediencí včetně mouky.
  3. Bramborové těsto rozdělte na kousky, které rozválíte a dovnitř dáte vychlazenou masovou směs. Dále budete potřebovat osolenou vroucí vodu, do níž vhodíte knedlíky a za 10 minut je vyndáte.
  4. Nachytejte si také zelí. Osmažte nakrájenou cibuli na oleji, přidejte zelí, trochu vody a vše důkladně smíchejte. Zelí duste a ke konci vhoďte brusinky, zaprašte moukou, dejte cukr a sůl se skořicí.
  5. Servírované knedlíky doplňte takto vytvořeným zelím a vše posypte osmaženou cibulkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie
3324 kcal
Tuky
96g
Sacharidy
444g
Vláknina
48g
Cukry
72g
Bilkoviny
148g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
15 min
Vaječný toust
Vajíčka Toast 2+
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.