Přichystejte si větší pánev, na které v první fázi osmahnete najemno nakrájenou cibulku, potom prolisovaný česnek a přidáte ještě rajčata nakrájená na kostičky. Tuto směs osolte, opepřete a nechte 15 minut dusit.
Do podušené směsi přimíchejte tymián, mleté maso a oregano. Doplňte ještě rajčatový protlak a vše povařte.
V průběhu vaření si vezměte další hrnec, v němž vytvoříte bešamel. Stačí smíchat mouku s rozpuštěným máslem a po chvíli přilít horké mléko. Bešamel vařte přibližně 5 minut.
Připravte si vymazaný pekáč a začněte ho plnit. Na dno přijdou krájená rajčata, pak lasagne, vytvořená masová směs a bešamel. Tuto skladbu opakujte a skončete bešamelem a strouhaným sýrem.
Předehřejte si troubu na 180 °C a dejte lasagne zapéct na 35 minut. Udělat by se měla zlatavá krusta navrchu. Podávejte je až trochu vystydnou.