Pro přípravu čočkové polévky si ideálně nachystejte široký kastrol, ve kterém se vám budou všechny ingredience dobře a pohodlně zpracovávat.
Nejprve na trošce oleje opečte slaninu. K ní pak přidejte česnek, cibuli, řapíkatý celer, špetku chilli a tymiánu. Proveďte krátké opečení ingrediencí a poté jejich dušení po dobu asi 15 minut. V průběhu něho směs přiklopte.
V další fázi použijte vývar pro zalití, sušené houby, čočku a dochuťte za pomoci soli a pepře. Následuje dalších 15 minut vaření. Poslední surovinou budou přidané fazole, které vařte asi 10 minut.
Po změknutí fazolí jich společně s čočkou a zeleninou odeberte asi tři naběračky. Tuto zeleninu následně rozmixujte a dejte zpět do polévky. Jde o vynikající a přirozené zahušťovadlo. Pak už nezbývá než servírovat.