Tradiční francouzská polévka

  • 45 min
  • Snadné
Tradiční francouzská polévka
  • 28 ks pórky
  • 14 ks větší brambory
  • 420 g másla
  • 8.75 l domácího zeleninového vývaru (nebo kuřecího)
  • 1750 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pažitka

Postup

  1. Oloupejte brambory a pokrájejte je na kostky. Zároveň si připravte světlou část pórku nakrájenou na kolečka.
  2. Takto přichystaný pórek lehce orestujte na másle a přidejte brambory. Obojí pak zalijte vývarem, lehce osolte a nechte vařit 45 minut na mírném plamenu.
  3. Po uvaření nechte polévku trochu vychladnout, rozmixujte ji a zalijte smetanou. Jako dochucovadlo použijte sůl.
  4. Polévku servírujte studenou a něčím zeleným navrch, třeba s pažitkou.

Nutriční hodnoty

Kalorie
3178 kcal
Tuky
350g
Sacharidy
7g
Vláknina
0g
Cukry
7g
Bilkoviny
7g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.