10 ks malá konzerva hrášku (nebo čerstvý, mražený)
10 ks velká zelená paprika
sůl
1000 ml smetany
mletý pepř
celý pepř
bobkový list
olej
nové koření
Postup
Na počátku všeho si nakrájejte najemno cibuli, papriku na proužky a rohlík na kostičky.
Právě kostičky rohlíku namočte do mléka nebo vody, vymačkejte, osolte, opepřete a smíchejte s mletým masem. Ze vzniklé směsi vytvarujte malé šišky.
Ty potom budete smažit na rozehřátém oleji na pánvi. Až je budete mít hotové dejte je stranou a využijte tu samou pánev.
V ní osmahněte cibuli, přihoďte koření, rajčata a opět vložte opečené šišky. Tohle všechno je zapotřebí dusit asi 30 minut a zhruba 10 minut před koncem přisypat papriku.
Než se pustíte do zamíchání smetany do hotové směsi, vyndejte koření. Potom vhoďte ještě hrášek a okurky a opět uveďte směs do varu. Potom následuje servírování.