K vytvoření budete potřebovat nastrouhaná jablka, popřípadě nakrájená na drobné kostičky. Začněte tedy jejich přípravou.
Potom se pusťte do vytvoření jíšky. Smíchejte hladkou mouku se sádlem.
Následuje tvorba těsta vznikajícího ze zbytku nachystaných ingrediencí. Těsto následně uválejte v tloušťce asi 1 cm a potřete ho jíškou. Stočením vytvoříte závin a necháte ho asi 30 minut odležet.
Tento závin rozdělte na tři díly a z každého začněte válet placku pro štrůdl. Kromě jablek můžete použít i strouhané oříšky, skořici a práškový cukr. Štrůdl pak zaviňte, rozpusťte si sádlo a potřete ho jím stejně, jako vejcem.
Předehřejte si troubu a na pekáči upečte všechny tři štrůdly, dokud nebudou mít zlatavou krustu.