600 g g bůčku bez kůže (dáme nejméně na půl hodiny do mrazáku)
1.5 lžic arašídového oleje
3 lžíce rybí omáčky
mletý pepř
1.5 lžíce sójové omáčky tmavé
1.5 lžíce rýžového octu
nadrobno nasekaný česnek
4.5 lžíce hnědého cukru
1.5 ks malou cibuli nakrájená na půlkolečka
3 lžíce rýžového octu
3 lžíce cukru
6 lžíce horké vody
3 lžic lžíce rybí omáčky (postupně přidáváme podle chuti)
1.5 stroužek česneku
mrkev
dle chuti nasekanou chilli papričku
Postup
Pro přípravu tohoto lahodného pokrmu budete potřebovat marinádu, kterou si vytvoříte smícháním nachystaných ingrediencí.
Než začnete zpracovávat maso, dejte ho na chvíli do mrazáku, aby bylo tuhé a lépe se vám krájeli jednotlivé plátky. Ty následně namočte v marinádě a dejte do uzavřené nádoby na hodinu do lednice.
Následuje pečení bůčku, který vyskládáte na pekáč s pečícím papírem. Zbytkem marinády můžete bůček potřít. Výsledkem bude krásně opečené masíčko.
V průběhu pečení masa dejte vařit rýžové nudle podle návodu na obalu a pusťte se do tvorby omáčky. Smíchejte cukr, ocet, horkou vodu a rybí omáčku. Podle chuti můžete přidat ještě chilli papričky, mrkev, ale také česnek.
Když máte všechny ingredience hotové, vezměte misku, položte do ní vařené nudle, na ně dejte pečený bůček, koriandr na ozdobu a zalijte omáčku. Tu můžete mimochodem servírovat také zvlášť.