Odrazovým můstkem při přípravě dýňové polévky je vydlabání dýně, kterou si nakrájíte na kousky. Dýni nezapomeňte oloupat, kromě hokaido, kde to není třeba.
Poté si připravte základ, jenž budete dělat na řepkovém oleji. Pro ještě lepší chuť můžete sáhnout po kokosovém tuku. Na něm lehce osmahněte zázvor, cibuli a chilli papričku. Teprve pak přidejte dýni, kari pastu a nasekaný česnek. Vše dobře promíchejte, přilijte vodu, kokosové mléko a pusťte se do vaření.
Doba vaření pravděpodobně nepřesáhne 20 minut. Mezitím si opražte arašídy, popřípadě využijete dýňová semínka. Nebojte se ani špetky kari.
Po uvaření dýňovou polévku důkladně rozmixujte. Pohrajte si s jejím dochucením za pomoci citronové šťávy. Nandejte polévku na talíř a posypte ji opraženými semínky nebo oříšky. Vhod vám přijde i ozdoba prostřednictvím koriandru.