1.25 ks zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
2.5 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
1.25 stroužek česneku (nasekaný)
562.5 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
0.63 lžíce sušeného oregana
2.5 lžička sušené papriky
0.63 lžíce mletého římského kmínu
1.25 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
1.25 ks papriková klobása
500 g sekaných rajčat (plechovka)
562.5 ml kuřecího vývaru
1.25 ks střední cuketa (nakrájená na plátky)
Postup
Na základ pro kuřecí Gumbo budete potřebovat najemno nakrájenou cibulku osmaženou na oleji v hluboké pánvi. K ní přidejte nakrájenou papriku a celer. Po 5 minutách smažení přihoďte česnek.
Do takto vytvořeného základu dejte kuřecí maso, které budete smažit dozlatova. Poté musíte přimíchat i několik dalších ingrediencí, jakými jsou římský kmín, uzenina, mouka, paprika, rajčata a oregano. Vše zalijte vývarem a dobře promíchejte.
Takto vytvořenou směs vařte asi 20 minut na ztlumeném plamenu. Nezapomínejte míchat. Potom přidejte ještě cuketu a opět vařte 20 minut. Následně můžete pokrm servírovat s libovolnou přílohou, například s rýží.