1.5 ks zelená paprika (bez zrníček a nakrájená na kolečka)
3 ks řapíkatého celeru (nasekané nadrobno)
1.5 stroužek česneku (nasekaný)
675 g kuřecích prsíček (bez kostí, nakrájené na větší kostky)
3/4 lžíce sušeného oregana
3 lžička sušené papriky
3/4 lžíce mletého římského kmínu
1.5 lžíce mouky (já používám jen špaldovou)
1.5 ks papriková klobása
600 g sekaných rajčat (plechovka)
675 ml kuřecího vývaru
1.5 ks střední cuketa (nakrájená na plátky)
Postup
Na základ pro kuřecí Gumbo budete potřebovat najemno nakrájenou cibulku osmaženou na oleji v hluboké pánvi. K ní přidejte nakrájenou papriku a celer. Po 5 minutách smažení přihoďte česnek.
Do takto vytvořeného základu dejte kuřecí maso, které budete smažit dozlatova. Poté musíte přimíchat i několik dalších ingrediencí, jakými jsou římský kmín, uzenina, mouka, paprika, rajčata a oregano. Vše zalijte vývarem a dobře promíchejte.
Takto vytvořenou směs vařte asi 20 minut na ztlumeném plamenu. Nezapomínejte míchat. Potom přidejte ještě cuketu a opět vařte 20 minut. Následně můžete pokrm servírovat s libovolnou přílohou, například s rýží.