Játra s pomerančovou a sherry glazurou

  • 45 min
  • Rychlé
Játra s pomerančovou a sherry glazurou
  • 4000 g kuřecích jater
  • 16 ks pomeranče
  • pepř (já použila pomerančový)
  • 8 ks větší červená cibule
  • 1200 ml vývaru
  • 8 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • 8 lžička sladké papriky
  • sušeného estragonu (možno použít čerstvý)
  • rozmarýn
  • 800 ml suchého sherry (popř. vína)

Postup

  1. V pánvi si rozehřejte olej a na něm opečte na kousky nakrájená a očištěná játra. Ta v průběhu opékání zaprašte paprikou, osolte a opepřete. Potom je vyjměte a dejte stranou.
  2. Na stejné pánvi restujte měsíčky červené cibule. V případě potřeby si přilijte ještě trochu oleje, přisypte cukr, sherry a šťávu z jednoho pomeranče. Směs trochu zkaramelizuje. Teprve až se odpaří alkohol, vhoďte nazpět játra a společně s rozmarýnem a estrogenem vše zalijte vývarem.
  3. Doba vaření by neměla překročit 10 minut. Výsledkem bude omáčka hustší konzistence, do níž přidáte kousky pomeranče bez kůry.
  4. Výsledný pokrm můžete servírovat s něčím zeleným navrch, včetně plátku pomeranče nebo červené cibule.

Nutriční hodnoty

Kalorie
7072 kcal
Tuky
184g
Sacharidy
480g
Vláknina
112g
Cukry
256g
Bilkoviny
856g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.