Kachní prsa s batátovým krémem

  • 1 h
  • Snadné
Kachní prsa s batátovým krémem
  • 200 g vlašské ořechy
  • 125 g Houby sušené
  • 150 g parmazán
  • 20 snít. Petrželka čerstvá
  • 125 g cibule šalotka
  • 375 ml olivový olej
  • 5 ks česnek
  • 375 ml voda
  • 1250 g Batáty
  • sůl
  • pepř
  • 2.5 ks citrón
  • 2.5 ks brambory
  • 200 ml Smetana ke šlehání
  • 10 ks Kachní prsa
  • 50 ml olej slunečnicový
  • 2.5 ks cibule červená
  • 75 g Cukr krupicový
  • 2.5 lžíce balzamikový olej
  • 375 ml Bílé víno
  • 50 g máslo

Postup

  1. Nejprve si připravte batátové pyré, potažmo houbové pesto. Potřebovat k němu budete rozmixované sušené houby. Potom rozložte vlašské ořechy na pečící papír a nechte v troubě předehřáté na 160 °C po dobu asi 10 minut. Tyto ořechy s petrželí a parmezánem důkladně rozmixujte.
  2. Očistěte a oloupejte česnek a šalotku, které budete restovat na 30 ml oleje. Vhod vám přijde i houbový prach přidávaný s vodou. Stačí jen polovina houbového prachu. Všechno pak povaříte a po vychladnutí rozmixujete. Nakonec přidáte ještě zbytek oleje, parmezán, ořechy, pepř, půl lžičku soli a několik kapek citronové šťávy. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  3. Následně se pusťte do práce s poslední ingrediencí, kterou jsou batáty. Ty připravíte jako klasické brambory. Oloupete, uvaříte a trochu osolíte. Vzhledem k tomu, že potřebujete získat hladkou konzistenci, použijte mixér. Během mixování přilejte i trochu smetany.
  4. Nyní přichází na přetřes práce s kachními prsy. Ta nařízněte, použijte pepř, sůl a orestujte na pánvi z obou stran. Nejprve kůží dolu a pak nahoru. Opět si předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 15 minut. Vhod vám přijde samotný výpek, do něhož přidáte olej a orestujete cibuli. Potom přichází na řadu glazování, a to ihned po přisypání trocha cukru a balzamikového octa. Proces by neměl trvat déle jak 10 minut. Nakonec ještě přilijte víno a snižte oheň, na kterém směs necháte asi 20 minut. Tohle všechno pak musíte důkladně rozmixovat, popřípadě dosolit.
  5. Výsledkem vašeho kulinářského umění bude kachní prso podávané s batátovým pyré, houbovým pestem a vinnou omáčkou. Nyní upotřebíte i zbytek houbového prachu, kterým vše posypete.

Nutriční hodnoty

Kalorie
12330 kcal
Tuky
900g
Sacharidy
580g
Vláknina
80g
Cukry
240g
Bilkoviny
430g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.