Kachní prsa s batátovým krémem

  • 1 h
  • Snadné
Kachní prsa s batátovým krémem
  • 40 g vlašské ořechy
  • 25 g Houby sušené
  • 30 g parmazán
  • 4 snít. Petrželka čerstvá
  • 25 g cibule šalotka
  • 75 ml olivový olej
  • 1 ks česnek
  • 75 ml voda
  • 250 g Batáty
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 ks citrón
  • 1/2 ks brambory
  • 40 ml Smetana ke šlehání
  • 2 ks Kachní prsa
  • 10 ml olej slunečnicový
  • 1/2 ks cibule červená
  • 15 g Cukr krupicový
  • 1/2 lžíce balzamikový olej
  • 75 ml Bílé víno
  • 10 g máslo

Postup

  1. Nejprve si připravte batátové pyré, potažmo houbové pesto. Potřebovat k němu budete rozmixované sušené houby. Potom rozložte vlašské ořechy na pečící papír a nechte v troubě předehřáté na 160 °C po dobu asi 10 minut. Tyto ořechy s petrželí a parmezánem důkladně rozmixujte.
  2. Očistěte a oloupejte česnek a šalotku, které budete restovat na 30 ml oleje. Vhod vám přijde i houbový prach přidávaný s vodou. Stačí jen polovina houbového prachu. Všechno pak povaříte a po vychladnutí rozmixujete. Nakonec přidáte ještě zbytek oleje, parmezán, ořechy, pepř, půl lžičku soli a několik kapek citronové šťávy. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  3. Následně se pusťte do práce s poslední ingrediencí, kterou jsou batáty. Ty připravíte jako klasické brambory. Oloupete, uvaříte a trochu osolíte. Vzhledem k tomu, že potřebujete získat hladkou konzistenci, použijte mixér. Během mixování přilejte i trochu smetany.
  4. Nyní přichází na přetřes práce s kachními prsy. Ta nařízněte, použijte pepř, sůl a orestujte na pánvi z obou stran. Nejprve kůží dolu a pak nahoru. Opět si předehřejte troubu na 180 °C a pečte asi 15 minut. Vhod vám přijde samotný výpek, do něhož přidáte olej a orestujete cibuli. Potom přichází na řadu glazování, a to ihned po přisypání trocha cukru a balzamikového octa. Proces by neměl trvat déle jak 10 minut. Nakonec ještě přilijte víno a snižte oheň, na kterém směs necháte asi 20 minut. Tohle všechno pak musíte důkladně rozmixovat, popřípadě dosolit.
  5. Výsledkem vašeho kulinářského umění bude kachní prso podávané s batátovým pyré, houbovým pestem a vinnou omáčkou. Nyní upotřebíte i zbytek houbového prachu, kterým vše posypete.

Nutriční hodnoty

Kalorie
2466 kcal
Tuky
180g
Sacharidy
116g
Vláknina
16g
Cukry
48g
Bilkoviny
86g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.