Kořeněné vepřové kari

  • 1 h 30 min
  • Náročné
Kořeněné vepřové kari
  • 5000 g vepřové plece
  • 1500 ml rostliného oleje
  • 60 stroužek česneku
  • 30 ks červené cibule
  • 10 ks červená chilli paprička
  • 5000 g nakládaných rajčat
  • 20 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • 30 ks čerstvého zázvoru
  • 10 lžička mletého římského kmínu
  • 2.5 lžička mleté skořice
  • 20 lžíce hořčičného semínka
  • 10 lžíce celého koriandru
  • 10 lžíce kurkumy
  • 20 kávové lžičky Garam masala
  • 2.5 kávové lžičky Cayenského pepře
  • 30 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 10 kávová lžička cukru
  • 2.5 kávová lžička chilli

Postup

  1. Základem tohoto pokrmu je pasta vindaloo, na kterou budete potřebovat rozdrcený koriandr, hořčičné semínko a najemno nastrouhaný zázvor.
  2. Teprve potom vezměte na kostky nakrájenou cibuli a osmahněte ji na oleji, přidejte česnek a pastu vindaloo. Po krátké chvíli vhoďte maso a restujte všechno dohromady asi 5 minut.
  3. Do pokrmu vložte ještě najemno nasekanou chilli papričku, rajčatový protlak a posekaná rajčata. Nezapomeňte na dochucení a pod pokličkou vařte přibližně 60 minut. Hlídejte si, ať se vám nevyvaří tekutina, popřípadě přilijte trochu vody.
  4. Pokrm můžete servírovat třeba s rýží uvařenou podle návodu na obalu.

Nutriční hodnoty

Kalorie
32040 kcal
Tuky
2470g
Sacharidy
1410g
Vláknina
250g
Cukry
400g
Bilkoviny
1060g

Podobné recepty

1 h 30 min
Guláš z kančího masa s domácími knedlíky
Kančí guláš Knedlíky
4 h
Hovězí líčka s brusinkami
Hovězí líčka Brusinky
2 h 15 min
Pečená králičí stehna
Knedlík Králičí stehna
2 h
Srnčí pečeně se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet Šípková omáčka
2 4.0
2 0.0
30 min
Kuřecí Pad Thai
Thajská kuchyně Pad thai 2+
2 5.0
30 min
Rajská polévka s kuřecím masem
Polévka Rajská Rajská polévka 2+
30 min
Kokosové zeleninové kari
Kuřecí maso Tikka masala 2+
45 min
Cornwallské pirohy
Brambory Hovězí maso Taštičky 2+
Láska, smích a tipy na rodičovství ve vaší schránce!

Získejte odborné tipy, zábavné aktivity a potěšující příběhy na svůj e-mail!

plceholder
User Name
0.0
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam et fermentum dui. Ut orci quam, ornare sed lorem sed, hendrerit auctor dolor.